Autoverzekeringsclaims dalen, maar verzekeraars steken de besparingen in eigen zak! Als slechts een handvol bestuurders van vergoedingen, onthullen we waar de kosten het meest zijn gedaald

Autoverzekeraars hebben £ 1,3 miljard bespaard omdat er minder claims werden betaald tijdens de lockdown

De meeste chauffeurs zijn echter hun premies blijven betalen zoals voorheen

Ondanks enkele uitzonderingen zijn de meeste automobilisten niet vergoed

Autoverzekeraars hebben maar liefst £ 1,3 miljard bespaard sinds de lockdown begon, omdat er minder claims werden ingediend en betaald terwijl chauffeurs thuis bleven.

Inboedelverzekeringen

‘Het zal interessant zijn om te zien of alle verzekeraars terugbetalen. De concurrentie tussen hen zal de komende maanden wellicht toenemen, en dat betekent dat klanten een lichte daling van de premies voor autoverzekeringen moeten zien. ‘ Een goede inboedelverzekering vinden voor goedkopere prijs.

 

Maar hoewel sommige verzekeraars zoals Admiral en LV hun klanten restituties hebben aangeboden, moeten de meesten dit nog doen – wat betekent dat veel chauffeurs de odds hebben betaald voor voertuigen die ze niet hebben gebruikt.

En hoewel de autoverzekering voor nieuwe klanten goedkoper is geworden naarmate de lockdown vordert, zullen de meeste polishouders die gedurende deze periode niet hebben verlengd, hun premies blijven betalen tegen hetzelfde tarief als vóór de crisis toesloeg. Woonverzekering verzekeraars vergelijken voor betere afsluiting.

Een daling van 70 procent in auto-ongelukken zorgde ervoor dat verzekeraars een extra £ 47 per automobilist verdienden

Prijsvergelijkingssite Safe baseerde het cijfer van £ 1,3 miljard op gegevens van de Association of British Insurers, evenals 18 verzekeraars die anonieme claimgegevens aan de site verstrekten. De studie is gebaseerd op meer dan een half miljoen polishouders uit het hele VK.